top of page

Ιδρυτής - Εμπνευστής του Μοντέλου NARM™

Dr. Laurence Heller

1547217619retouch-300x355.jpg

O Dr. Laurence Heller είναι ο ιδρυτής του Νευροθυμικού Σχεσιακού Μοντέλου ™ (NARM), μιας εξειδικευμένης ψυχοβιολογικής προσέγγισης για την εργασία με το αναπτυξιακό τραύμα.

Ο Dr. Heller είναι ιδρυτικό μέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος NARM , διεθνής εκπαιδευτής και συν-συγγραφέας του βιβλίου «Θεραπεύοντας το Αναπτυξιακό Τραύμα: Η Επίδραση του Αναπτυξιακού Τραύματος  στην Αυτορρύθμιση, στην  Αίσθηση του Εαυτού και στην Ικανότητα για Δημιουργία Σχέσεων» και του βιβλίου : «Ένας Αυτοθεραπευτικός Οδηγός για την Αποκατάσταση μετά από Τραυματικά Ατυχήματα» που έχει δημοσιευτεί σε περισσότερες γλώσσες. Εχει υπάρξει μέλος του διδακτικου προσωπικού  πανεπιστημίων στις ΗΠΑ  και έχει διδάξει μαθήματα και σεμινάρια σε ιατρικές σχολές, νοσοκομεία και κλινικές πόνου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Υπήρξε Συν-ιδρυτής του Ινστιτούτου Gestalt του Ντένβερ και αργότερα του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας Rocky Mountain.Τα τελευταία 25 χρόνια ο Dr. Heller διεξάγει διεθνώς σεμινάρια στην προσέγγιση NARM και έχει παράσχει χιλιάδες συμβουλευτικές υπηρεσίες  για θεραπευτές στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη .  

 

Please Visit: drlaurenceheller.com

Email: dr.heller@narmtraining.com 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Εκπαιδευτής

Michael Mokrus 

20170615-IMG_3725-2-e1499633566413.jpg

Σπουδές Αγγλικής και Γερμανικής Φιλολογίας, Πολιτικών Επιστημών & Ιατρικής. Μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Ανθρωπιστική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία, ειδίκευση και πιστοποίηση στις προσεγγίσεις Δομική Σωματική Θεραπεία, Ψυχοτραυματοθεραπεία Somatic Experiencing SE®, Νευροθυμικό Σχεσιακό Μοντέλο NARM™, Integral Somatic Psychotherapy ISP. Δραστηριότητα εδώ και 25 χρόνια ως εκπαιδευτής σε εκπαιδευτικά προγράμματα σωματικά προσανατολισμένης ψυχοθεραπείας και ψυχοτραυματοθεραπείας και επόπτης σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.   

 

Website: https://michaelmokrus.de/?lang=en

Πιστοποιημένοι NARM™ Βοηθοί

Ζωή Παραδομενάκη Dipl.-Psych., ECP, EuroPsy, 
Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Πιστοποιημένη NARM Master Ψυχοθεραπεύτρια 
Οργάνωση του προγράμματος της Επαγγελματικής Εξειδίκευσης ΝΑRM στην Ελλάδα

zoe.jpg

Σπουδές Ψυχολογίας, μεταπτυχιακή εκπαίδευση και μακρόχρονη επαγγελματική δραστηριότητα στη Γερμανία. Πιστοποίηση στις προσεγγίσεις: Συστημική, Ψυχοδυναμική και Σωματική Ψυχοθεραπεία και στη συνέχεια πιστοποίηση στη Συνθετική Ψυχοτραυματοθεραπεία. Λειτουργεί ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα, συνεργάστηκε ως εξωτερική συνεργάτις - εκπαιδεύτρια στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία Τραύματος στο «Athens Synthesis Center» (2017-2019), στον Οργανισμό για το Παιδί και την Οικογένεια «Μέριμνα» (2018,2019) καί  στο EICP- Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας τέως Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων-Κέντρο Δια Βίου Μάθηση (2021,2022) . Έχει κάνει την επιστημονική επιμέλεια των βιβλίων: Heller L., & La Pierre A.,«Θεραπεύοντας το Αναπτυξιακό Τραύμα», και Bentzen M., «Το Εικονογραφημένο Βιβλίο της Νευροθυμικής Ανάπτυξης», Εκδόσεις  Ασημάκης, 2018. Είναι μέλος  στη Γερμανική Ομοσπονδία Ψυχοθεραπείας (DVP), στο Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), πρώην Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ), Πρώην Συντονίστρια της Επιστημονικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Συλλόγου Σωματικής Ψυχοθεραπείας (ΠΕΣΩΨ) και κάτοχος ECP & EFTA Euro Psy.

 

 

E-mail: z.paradomenaki@gmail.com 

Website: www.ptyches.gr

Doris Richa Görg

Richa-Görg_web_0.jpg

Διευθύντρια (1997-2016) του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης UTA Akademie στην Κολωνία, Σύμβουλος Υγείας, Coach. Επιμόρφωση  στην  Ανθρωπιστική Ψυχοθεραπεία και πιστοποίηση στις  προσεγγίσεις Κρανιοιερή Ψυχοδυναμική Προσέγγιση, Τραυματοθεραπεία Somatic Experiencing® (P.Levine), Integral Somatic Psychotherapy (ISP), Νευροθυμικό Σχεσιακό Μοντέλο™ (NARM), Θεραπευτικός Διαλογισμός. Practitioner και μακρόχρονη συμμετοχή στην εκπαιδευτική ομάδα των αντίστοιχων επιμορφωτικών προγραμμάτων  ψυχοτραυματοθεραπείας.

Dr. Beate Leisse   

beate.jpg

Dr. Med. στην Ψυχιατρική και στην Ψυχοθεραπεία. Εκπαίδευση στην ψυχοδυναμική προσέγγιση. Περαιτέρω εκπαίδευση και πιστοποίηση στις προσεγγίσεις: EMDR, Κρανιοψυχοδυναμική Προσέγγιση και Βιοδυναμική Κρανιοιερή Θεραπεία, Θεραπεία Τραύματος Somatic Experiencing ® (Ρ. Levine), Νευροθυμικό Σχεσιακό Μοντέλο™ (NARM). Από το 2003 σε συνέχεια της κλινικής της υπηρεσίας εργάζεται σε ιδιωτικό ιατρείο στο Έσσεν της Γερμανίας με ιδιαίτερη έμφαση στο αναπτυξιακό τραύμα. Μακρόχρονη και συνεχής συμμετοχή στην εκπαιδευτική ομάδα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων NARM στην Ευρώπη (Γερμανία, Πολωνία, Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία και Ολλανδία) με τους Larry Heller και Michael Mokrus.

Barbara Pawson, EAP, BACP

unnamed.jpg

Εργάζομαι ως ψυχοθεραπεύτρια εδώ και 20 χρόνια. Έχω ολοκληρώσει την εκπαίδευσή μου σε πολλά πανεπιστήμια και εξειδικευμένα κέντρα στην Αγγλία, την Ιρλανδία, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου South Bank University και του Hazelden Betty Ford Foundation. Είμαι εξειδικευμένη στην αντιμετώπιση όλων των τύπων προσωπικών ζητημάτων, με εστίαση στο ψυχικό τραύμα και τον εθισμό, παρέχοντας προσαρμοσμένη υποστήριξη βάσει της επεγγελματικής μου εμπειρίας και εκπαίδευσης.  Είμαι δίγλωσση (αγγλικά / γαλλικά) και είμαι εξοικειωμένη να εργάζομαι με θεραπευόμενους από διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια. Είμαι πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια NARM 

από το 2015 και έχω δει από πρώτο χέρι τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτό το μοντέλο. Συμμετέχω ως Βοηθός σε διάφορα προγράμματα NARM στην Ευρώπη με τους Larry Heller και Michael Mokrus.

Jürgen Heinrich

Jürgen_Heinrich.jpg

Σπουδές στις κοινωνικές επιστήμες / δίπλωμα στην πολιτική οικονομία, πρόσθετες σπουδές στην ψυχολογία. Πιστοποιημένος ως Συστημικός Επόπτης, Gestalt-Θεραπευτής, Δάσκαλος για Διαλογισμό και Χαλαρωτική Θεραπεία, Ψυχοτραυματοθεραπεία στη βάση της Εικαστικής Ψυχοθεραπείας και της εργασίας με τη Νοερή Απεικόνιση, Πιστοποιημένος NARM-Ψυχοθεραπευτής, Σύμβουλος BVPPT (Επαγγελματικός Σύνδεσμος για Συμβουλευτική, Παιδαγωγικά & Ψυχοθεραπεία), Επόπτης DGSV (Γερμανική Εταιρία για Εποπτεία & Coaching), Μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας NARM στην Κολωνία με τον Larry Heller. Εργάζεται ως ψυχοθεραπευτής για ατομική & ομαδική ψυχοθεραπεία σε Ιδιωτικό γραφείο στην Κολωνία και ως Επόπτης σε ψυχιατρικά νοσοκομεία, οδηγώντας επίσης και ομάδες με θέματα εξαρτήσεων.

 Sabine (Sonika) Husfeld Süthoff

Sonica Photo.jpg

Εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε ως Φυσιοθεραπεύτρια, Εναλλακτική Φυσιοπαθητικός, Ιατρική Βοτανολόγος. (1991-2001). Από το 1991 μέχρι σήμερα η Sonica έχει εργαστεί σε διάφορα φυσικοθεραπευτικά κέντρα στη Γερμανία, σε ιδιωτική κλινική στο Auckland NZ και σε Κλινικές Ψυχοσωματικής και Ψυχοθεραπείας στη Βόρεια Γερμανία. Πρόσθετη εκπαίδευση και πιστοποίηση στην Κρανιο-Ιερή Θεραπεία, στην Ψυχοτραυματοθεραπεία Somatic Experiencing και συνεχή συμμετοχή σε μεταπτυχιακά Σεμινάρια για τη Θεραπεία Τραύματος από το 2011. Πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια NARM. Μέλος ως Βοηθός της εκπαιδευτικής ομάδας Somatic Experiencing  από το 2011, μέλος ως Βοηθός  της εκπαιδευτικής ομάδας NARM στην Ευρώπη από το 2015.

Aleksandra Chybicka-Myszka, Ph.D

PHOTO%2520OLA%2520%2520%2520(1)_edited_e

Ψυχολόγος με 18 χρόνια εμπειρίας και Ph.D. στην Kλινική Ψυχολογία. Το πρώτο μου θεραπευτικό υπόβαθρο είναι η Gestalt (τριετής εκπαίδευση) και η Συστημική Ψυχολογία καθώς και η Αθλητική Ψυχολογία (μεταπτυχιακές σπουδές). Αναπτύχθηκα επίσης στον Χορό και την Θεραπεία μέσω της Κίνησης μαζί με διάφορους δυναμικούς διαλογισμούς (OSHO, 5rhytms). Μετά από λίγα χρόνια εργασίας ως καθηγήτρια πανεπιστημίου εργάζομαι σήμερα στο ιδιωτικό μου γραφείο και ειδικεύομαι στην θεραπευτική εργασία με το σώμα, το νου και την ψυχή σε ανθρώπους που έχουν βιώσει τραύμα, εφαρμόζοντας μια ολιστική προσέγγιση - συμπεριλαμβανομένης της κίνησης και της αφής. Δουλεύω με άτομα, ενήλικες και εφήβους. Συνεργάζομαι επίσης με πανεπιστήμια και κολέγια στην Πολωνία που διδάσκουν πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές σωματικής ψυχολογίας, ψυχολογίας του στρες και της αθλητικής ψυχολογίας. Είμαι πιστοποιημένη θεραπεύτρια στις προσεγγίσεις  NARM ™, SomaticExperiencing® και  SOMA-embodiment ™ και βοηθός του Michael Mokrus σε εκπαιδευτικά προγράμματα NARM ™ που οργανώνονται στην Πολωνία. Βοηθώ επίσης στην εκπαίδευση SE® που οργανώνεται στην Πολωνία. Εκτιμώ πολύ τη μη επικριτική, ανοιχτή και διερευνητική, προσανατολισμένη στο εδώ και τώρα προοπτική, που προσφέρει η προσέγγιση NARM ™.

Dr. Doris Lange   

PHOTO%20LANGE%20%20(1)_edited.jpg

Ως γιατρός παθολόγος έχω εργαστεί πολλά χρόνια στο νοσοκομείο και έχω διευθύνει ένα ιδιωτικό ιατρείο αιμοκάθαρσης. Συναντώντας πολύ συχνά τραυματικό υπόβαθρο  σε όλους τους ασθενείς που παρακολουθούσα, άρχισα να εξειδικεύομαι και να εργάζομαι ως ψυχοθεραπεύτρια.  Είμαι πιστοποιημένη θεραπεύτρια στις προσεγγίσεις   Somatic Experiencing®  (P. Levine), Νευροθυμικό Σχεσιακό Μοντέλο (NARM™) και Integral Somatic Psychotherapy (ISP).

Karima Valentina Hočevar

Karima Photo photo-output_edited.jpg

Η Karima Valentina Hočevar αποφοίτησε από τη Σχολή Οικονομικών και Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνα, με κατεύθυνση στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια σε αρκετές προσεγγίσεις- Κρανιοϊερός Συντονισμός, Νευροθυμικό Σχεσιακό Μοντέλο, Somatic Experiencing, Integral Somatic Psychology, και Learning Love. Είναι επίσης Dance Yoga therapist. Στον Κρανιοϊερό Συντονισμό (συν)διεξάγει εκπαιδεύσεις και σεμινάρια τόσο στη Σλοβενία όσο και στο εξωτερικό από το 2011. Στο Νευροθυμικό Σχεσιακό Μοντέλο, είναι μέλος μιας ομάδας δασκάλων και επόπτρια για εκπαιδεύσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες από το 2015. Δεν σταματά ποτέ να αποκτά νέες δεξιότητες και χρησιμοποιεί καθημερινά τις γνώσεις της στη δουλειά της για να
προσφέρει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στους πελάτες της.

Linda Riemsdijk

Linda.jpg

Είμαι Σωματικά προσανατολισμένη Ψυχοθεραπεύτρια (ECP) με 10+ χρόνια εμπειρία στο ιδιωτικό μου γραφείο στην Ολλανδία. Ξεκίνησα ως δασκάλα στην ειδική πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το  θεραπευτικό μου υπόβαθρο είναι στη Gestalt και στη συστημική/οικογενειακή/θεραπεία ζεύγους. Εξειδικευμένη στην εργασία με οικογένειες που αντιμετωπίζουν αναπτυξιακά τραύματα και δυσκολίες προσκόλλησης. Είμαι πιστοποιημένη θεραπεύτρια στις προσεγγίσεις NARM™, SomaticExperiencing®, EMI® και NeuroAffective Developmental Psychology. Από το 2019, συμμετέχω ως Βοηθός σε διάφορες εκπαιδεύσεις NARM στην Ευρώπη με τους Michael Mokrus και Laurence Heller. Είμαι πιστοποιημένη κλινική επόπτρια (EANSE) και κάνω επί του παρόντος Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ανθρώπινη και Οργανωτική συμπεριφορά. Δραστηριοποιούμαι ως εκπαιδεύτρια από το 2016 σε θέματα ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης, διδασκαλίας και εποπτείας με έμφαση στις σωματικά προσανατολισμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις τραύματος.

bottom of page