top of page

Μαρτυρίες συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα NARM™ 2023-2024 που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο 2024

 

“Ξεκίνησα για να εκπαιδευτώ πάνω στο Σχεσιακό και αναπτυξιακό τραύμα με τη μέθοδο NARM, καθοδηγούμενη από το εξαιρετικό βιβλίο που περιγράφει την μέθοδο αλλά και την διαίσθηση μου. Ξεκίνησα για να συναντήσω επιστημονικά το τραύμα και συνάντησα πολύ ουσιαστικά εμένα ως πρόσωπο αλλά και ως  θεραπεύτρια.

Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα πως η συγκεκριμένη προσέγγιση με επανέφερε πολύ ζωηρά στην θεραπευτική μου ταυτότητα και ξανά έστρεψε ενεργά το βλέμμα μου προς εμένα και προς τον τρόπο που εργάζομαι θεραπευτικά. Με επανέφερε στην αξία που έχει η στάση μου μέσα στη θεραπευτική ταυτότητα. Αυτό είναι το ένα τεράστιο όφελος που με καθοδηγεί στην αυτοφροντίδα αλλά και στην πρόληψη του burnout.

Το δεύτερο όφελος είναι η πολύ συγκροτημένη και δομημένη μέθοδος, έτσι όπως βασίζεται στα επιβιωτικά πρότυπα, πράγμα που την καθιστά ξεκάθαρη και πρακτική ως μέθοδο. Προσόν της μεθόδου για εμένα είναι ότι συνθέτει διαφορετικά μοντέλα και έτσι είναι πλούσια, ευέλικτη και πολυμορφική.

Το τρίτο όφελος είναι η επαφή με μία εξαιρετική και ποικιλόμορφη ομάδα εκπαιδευτών, οι οποίοι στηρίζουν με τη στάση τους την ίδια την προσέγγιση.

Στα μεγάλα ατού του προγράμματος θα προσθέσω και την ποικιλία από πολλές προσεγγίσεις αλλά και χώρες των ίδιων των συμμετεχόντων.

Τέλος,  η οργάνωση, η άρτια πλαισίωση και η μεγάλη έμφαση στην ενέργεια, τον ρυθμό και το βιωματικό πρακτικό κομμάτι της εκπαίδευσης, θεωρώ πως την καθιστούν μία από τις πολύ σημαντικές εκπαιδευτικές εμπειρίες που είχα έως σήμερα.”

«Για μένα το NARM ήρθε σε μια φάση της ζωής μου να συμπληρώσει το παζλ, να ενώσει τα κομμάτια, που πάντα ήταν εκεί, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Αισθάνομαι ότι αυτή η εκπαίδευση λειτούργησε προσωπικά σαν μια μεταμόρφωση, καθώς το πιο πυρηνικό στοιχείο για εμένα αναδείχθηκε το ότι η στάση ζωής μου και η θεραπευτική στάση στην ουσία ταυτίζονται οπότε η διαδικασία αυτή λειτούργησε παράλληλα θεραπευτικά  και εκπαιδευτικά, κρατώντας μια υπέροχη ισορροπία. Προερχόμενη από εκπαίδευση γνωστικής κατεύθυνσης, το NARM μου πρόσφερε μια πιο ολιστική οπτική, συμπεριλαμβάνοντας την αίσθηση του σώματος και του συναισθήματος, τη βιωματική σημασία της ενσυνειδητότητας, διεύρυνε την εμπιστοσύνη προς τον εαυτό μου, τα οποία στην ουσία ενδυνάμωσαν την προσωπική "στάση" μου τόσο ως θεραπεύτρια, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Έννοιες όπως η παρουσία, η εμπιστοσύνη, η διαφάνεια, η φιλική περιέργεια, η αυθεντικότητα απέκτησαν για εμένα μια μορφή αξιακή στη στάση ζωής μου/θεραπευτική στάση. Η εκπαιδευτική ομάδα ήταν ξεχωριστή και κάθε ένας/μια προσέδιδε μια πιο προσωπική οπτική στην εφαρμογή του NARM, το οποίο σαν διαδικασία εμπλούτισε τη δική μου ματιά . Η εκπαίδευση μπορεί να ολοκληρώθηκε, αλλά το ταξίδι του NARM για εμένα αισθάνομαι πως θα είναι σε εξέλιξη εφ όρου ζωής καθώς συμβαδίζει με τη ροή της ζωής και αυτό έχει μια αίσθηση ζέστη, όπως το φως του ήλιου πάνω στο δέρμα!Ευχαριστώ πολύ.»

«Το Πρόγραμμα NARM 2022 - 24 στην Ελλάδα ήταν ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά προγράμματα ψυχικής υγείας που έχω παρακολουθήσει. Η διδασκαλία ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και συνδύαζε θεωρία και πράξη με τρόπο που ήταν τόσο αρμονικός όσο και βαθύς και παρείχε άφθονο χώρο για να εφαρμόσουμε στην πράξη αυτά που μαθαίναμε. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε απλώς μια επαγγελματική παράδοση υλικού, με άγγιξε στον πυρήνα μου. Ευχαριστώ.»

«Η εκπαίδευση στο NARM άνοιξε για μένα πλούσιους ορίζοντες στη δουλειά μου ως θεραπεύτρια. Εμβάθυνα σε κατανόηση της θεραπευτικής σχέσης, άνοιξα στην κατανόηση αλλά και το σεβασμό της αυτενέργειας των θεραπευομένων, νιώθω πολύ μεγαλύτερη σιγουριά στη δουλειά μου, διευρύνθηκε το όραμα μου για το νόημα  της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας. Ένιωσα την ομάδα εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων σαν ένα δυναμικό πυρήνα θεραπευτικής προσφοράς.

Σας ευχαριστώ με την καρδιά μου.»

«Το NARM ήρθε να συνθέσει όλες τις προηγούμενες μου εκπαιδεύσεις & εμπειρία και να θέσει μια γερή βάση στη θεραπευτική διεργασία με μία ουσιαστική και ταυτόχρονα ανάλαφρη effortless προσέγγιση. Το σύνθετο τραύμα τα τελευταία χρόνια έβλεπα να εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο στο γραφείο, οπότε για εμένα ήταν σημαντικό να λάβω ολοκληρωμένη εκπαίδευση. Στη διαδικασία μπόρεσα να κατανοήσω ακόμα βαθύτερα και να θεραπεύσω αρκετά δικά μου κομμάτια, λαμβάνοντας ωστόσο και μια αίσθηση ηρεμίας για το πόσο σημαντικό ήταν μέχρι τώρα τα επιβιωτικά μοτίβα και οι στρατηγικές που είχα. Ευγνώμων και για τον κύριο εκπαιδευτή, και τους βοηθούς, και τους βοηθούς σε εκπαίδευση και, φυσικά, τις διοργανώτριες της εκπαίδευσης που δημιούργησαν αυτό το ασφαλές πλούσιο σε επιστημονική γνώση και φροντίδα μαθησιακό πλαίσιο.»

«Δεν έχει συμβεί πολλές φορές στη ζωή μου να αναφωνήσω "Αυτό είναι!!", αλλά συνέβηπριν από λίγα χρόνια. Βρήκατοβιβλίο "Θεραπεύοντας το Αναπτυξιακό Τραύμα" τουLarryHeller, όπουεισήγαγετοΝευροθυμικό Σχεσιακό Μοντέλοκαιαμέσωςκόλλησα. Λίγα χρόνια αργότερα, τελείωσα την εκπαίδευση NARM στην Ελλάδα, περήφανος και χαρούμενος που ακολούθησα την παρόρμησή μου. Άλλαξε την προοπτική μου για την (σωματική) ψυχοθεραπεία και για τη ζωή. Είμαι ευτυχής που είχα τη δυνατότητα να κάνω αυτή την εκπαίδευση και ευγνώμων στο NARM Greece για τη διοργάνωσή του και σε όλους όσους εμπλέκονται εκεί. Ήταν διασκεδαστικό και διορατικό να γνωρίζεις νέους ανθρώπους, που έχουν το θάρρος να κοιτάξουν πέρα και βαθύτερα στον εαυτό τους. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη!»

«Εξαιρετική εκπαίδευση! Έχει αλλάξει πάρα πολύ ο τρόπος δουλειάς μου στις ατομικές συνεδρίες και προσπαθώ να τον εισάγω και στις συνεδρίες οικογένειας και ζεύγους.  Περιλαμβάνει το «Σώμα» στη θεραπευτική διαδικασία, κάτι που τόσο πολύ λείπει από τις κλασσικές θεραπευτικές προσεγγίσεις που είναι κυρίαρχες στην Ελλάδα σήμερα.  

Δίνει ένα πλαίσιο προστασία στον θεραπευτή και τον θεραπευόμενο, τόσο σημαντικό για την θεραπεία ψυχικού τραύματος.»    

«Το λιγότερο που θα πάρω από αυτή την εκπαίδευση είναι ο τίτλος σπουδών.

Το περισσότερο είναι οι άνθρωποι που γνώρισα μαζί με τις προσωπικές τους ιστορίες που με συγκίνησαν και με ενέπνευσαν,η γνώση που ήταν πολλές φορές ανατρεπτική, εκπληκτική και πρακτικά απίστευτα χρήσιμη.

Η ευγένεια των καθηγητών, η υπομονή και η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν.

Η ομάδα που έδεσε μεταξύ της και μοιράστηκε πολλά πράγματα για πρώτη φορά.

Ελπίζω να μην χαθούμε.

Ήταν πολύ παραπάνω από εκπαίδευση.

Και νιώθω ευγνωμοσύνη που ήμουν μέλος του NARM Athens 2023-2024.»

«Η εκπαίδευση αυτή με βοήθησε να επανασυνδεθώ με την ουσία και τη ζωτική ενέργεια που μπορεί να είναι παρούσα στην εργασία του ψυχοθεραπευτή, με τρόπο που εμβάθυνε την ικανότητα του να είμαι παρών με τους θεραπευόμενους μου, και ταυτόχρονα ενισχύει την ασφάλεια της θεραπευτικής διαδικασίας. Η εκπαίδευση είναι δομημένη και οργανωμένη, με τρόπο που συνέβαλε σημαντικά στην ενσωμάτωση και εμπέδωση της γνώσης που καλλιεργείται. Τέλος θέτει γερές βάσεις για διαρκή μάθηση διαμέσου της σχεσιακής στάσης και προσέγγισης του θεραπευτή, που ενώ από τη μια είναι μια πρόκληση για τον θεραπευτή, από την άλλη όμως εμπλουτίζει και τροφοδοτεί μια συνεχόμενη προσωπική εξέλιξη και ανάπτυξη.»

«Για εμένα η Προσέγγιση NARM αποτελεί μια σημαντική αλλαγή παραδείγματος στην διαδικασία της ψυχοθεραπείας. Το είμαι με τον θεραπευόμενο αντί να κάνω για τον θεραπευόμενο, που αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη στοιχεία του NARM, μου δίνει τη δυνατότητα και την ευκαιρία να τον «συναντήσω» αυθεντικά στην επιθυμία του για αλλαγή.»

Μαρτυρίες συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα NARM 2020-2022 που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο 2022

 

«…Το ΝΑRΜ, νευροθυμικό σχεσιακό μοντέλο, είναι ένα εργαλείο που εστιάζει στο Εδώ & Τώρα αφενός κι αφετέρου δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία θεραπευτική διαδικασία η οποία εμπλέκει ενεργά τον θεραπευόμενο έτσι ώστε να έρθει σε επαφή με την επίγνωση των εμποδίων που υπονομεύουν την εκπλήρωση των εκάστοτε επιθυμιών του. Ο θεραπευτής με την φιλοπερίεργη διάθεση που διαθέτει λειτουργεί διευκολυντικά δίχως να δίνει κατευθύνσεις ή ερμηνείες ενώ παράλληλα με τον διάλογο που διαμορφώνεται στη διαδικασία αυξάνεται η επίγνωση και η κατανόηση των αναγκών από την πλευρά του θεραπευομένου. Χαίρομαι που επέλεξα αυτό το εργαλείο να εκπαιδευτώ το οποίο βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον, πολύπλευρο και κυρίως ολιστικό.»

 

«…Εξαιρετική εκπαίδευση! Δίνει στους θεραπευτές σημαντικά εργαλεία για τη δουλειά τους αλλά και για την προσωπική τους ανάπτυξη. Μια προσεγγιση που δίνει ασφάλεια στη θεραπευτική διαδικασία. Προστατεύει το θεραπευτή από την υπερεμπλοκή και βοηθά τον θεραπευόμενο να πάρει την απόσταση που χρειάζεται ώστε να επαναδιαπραγματευτεί τραυματικές εμπειρίες.  Μοναδική εμπειρία, συναρπαστικό ταξίδι! »

 

«…Για εμένα μέχρι τώρα είναι μια πλούσια εμπειρία. Σίγουρα με έχει επηρεάσει στον τρόπο που δουλεύω χωρίς να μπορώ ακόμα να πω ότι έχω κατακτήσει την γνώση που έχω διδαχτεί ως τώρα. »

 

«…Η εκπαίδευση NARM ήταν μια τροφοδοτική διαδικασία μάθησης και ανάπτυξης για μένα. Το ίδιο το NARM είναι ένα όμορφο και πρακτικό μοντέλο για το πώς λειτουργεί η ζωή και το ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με βοήθησε να ενσωματώσω στη θεωρία και στην πράξη αυτά τα κρίσιμα θέματα της ανθρώπινης ανάπτυξης. »

 

«…Η προσωπική μου εμπειρία στο εκπαιδευτικό του NARM ήταν και συνεχίζει να βιώνεται ως ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Είναι σα να ξεκαθαρίζει, με κάποιο τρόπο, τα κενά που υπήρχαν στο θεραπευτικό πλαίσιο (αλλά και ως προσωπικό βίωμα) στο πως αναδύονται κάποιες "ανεξήγητες" συναισθηματικές αντιδράσεις στις ζωές των ανθρώπων/θεραπευόμενων. Επίσης, δίνει μια ανοιχτή και συμπονετική προσέγγιση κατανόησης και εμπερίεξης των όποιων συναισθημάτων. Ήταν εξαιρετικά βοηθητικός όλος ο διαδικτυακός τρόπος διοργάνωσης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το αποτέλεσμα.» 

 

«…Το NARM άλλαξε πραγματικά τον τρόπο που σχετίζομαι με τους θεραπευόμενους και με τον εαυτό μου. Με βοήθησε να κατανοήσω τα δικά μου επιβιωτικά πρότυπα και να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να εξηγήσω τι ένιωθα ή βίωνα. Το NARM δεν είναι άλλο ένα εργαλείο που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει στη θεραπεία, αλλά ένας τρόπος να είστε και να σχετίζεστε, ο οποίος είναι πολύ πιο μετασχηματιστικός.  Εκτίμησα πραγματικά το επίπεδο διοργάνωσης της εκπαιδευτικής ομάδας για την εκπαίδευση που μας παρείχε ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας όπου τα ταξίδια ήταν αδύνατα, αλλά και για την υποστήριξη που προσέφερε. Το NARM είναι στην καρδιά μου και θα συνιστούσα αυτήν την εκπαίδευση σε οποιονδήποτε ασκεί το επάγγελμα του ειδικού της ψυχικής υγείας. Σας ευχαριστώ πολύ! » 

 

«…Η προσέγγιση NARM είναι κάτι παραπάνω από μια μέθοδος, από ένα θεραπευτικό εργαλείο. Είναι στάση αποδοχής και σεβασμού του εαυτού και του άλλου. Οι εκπαιδευτικές ενότητες είναι άρτιες και ολοκληρωμένες, θεωρητικά και βιωματικά( πρακτική εξάσκηση, προσομοιώσεις και ασκήσεις που συνδέονται άριστα με τη θεωρία). Η θεραπευτική προσέγγιση NARM με διευκόλυνε να βιώνω μια βαθιά αυτορρύθμιση, σύνδεση με τον εαυτό μου στο εδώ και τώρα και ταυτόχρονα σύνδεση με τους άλλους. Με υποστήριξε να συνδεθώ με την ζωτικότητα μου, την ενέργεια μου και να χωράω την πραγματικότητα μου ως έχει. Ενσωματώνοντας την προσέγγιση NARM στην θεραπευτική διαδικασία δουλεύω πιο ξεκούραστα χωρίς να προσπαθώ τόσο πολύ. Όντας σε επαφή με τον εαυτό μου μπορώ να "χωράω" τον θεραπευομενο-η και να δουλεύω με αποδοχή, σεβασμό στο εδώ και τώρα, χωρίς ερμηνείες, δίνοντας έμφαση στο δυναμικό του και στις ικανότητες του. Αντιμετωπίζοντας τον ως ενήλικα. » 

 

«…Η εκπαίδευση της προσέγγισης NARM ήταν για εμένα μια σημαντική στροφή στον τρόπο που προσεγγίζω τον εαυτό μου αλλά και   τους θεραπευόμενους. Είναι μια προσέγγιση που εστιάζει στο να αφουγκραζόμαστε τον εαυτό μας σε τρία επίπεδα: σώμα, σκέψη, ψυχή. Παράλληλα, επιτρέπεται στον θεραπευτή να μην «κοπιάζει» για τον θεραπευόμενο, αλλά να τον διευκολύνει να βρει την επιθυμία της καρδιάς του και να αναγνωρίσει τι τον εμποδίζει να ακολουθήσει αυτή την επιθυμία. Επίσης, σε αυτή την προσέγγιση η έννοια «αργός ρυθμός» παίρνει σάρκα και οστά. »

 

«…Βρέθηκα στο "σπίτι" μου. Ήρθα στην εκπαίδευση NARM με τo σκεπτικό ότι η αληθινή μου επιθυμία ήταν να μάθω περισσότερα για το αναπτυξιακό τραύμα και να παλέψω για το δικό μου τραύμα πρόσδεσης. Βλέπετε, σκέφτηκα ότι αυτό που έψαχνα σε όλη μου τη ζωή ήταν ο δρόμος που θα με οδηγούσε πίσω στο "σπίτι". Αλλά η πιο βαθιά μου λαχτάρα ήταν συγκαλυμμένη ... από κάτω. Τώρα τελειώνω την εκπαίδευση του NARM με τη βαθιά επίγνωση ότι πάντα ήμουν "σπίτι" μου. Καθώς επέτρεψα στους απόηχους των προηγούμενων φόβων και των παρανοήσεων μου να αποδομηθούν σιγά-σιγά και να απομακρυνθούν, βρέθηκα στο "σπίτι" μου· νιώθοντας ικανοποιημένη, γαλήνια και χαρούμενη με κάθε ανάσα.»

 

«…Η συμμετοχή μου στην εκπαίδευση NARM με βοήθησε πρώτα απ' όλα σε προσωπικό επίπεδο στο να δω βαθύτερα το δικό μου αναπτυξιακό τραύμα και να κατανοήσω το πώς και σε ποιο βαθμό καθόρισε την διαμόρφωση της προσωπικότητας μου. Η επαφή, η εξοικείωση μου με το μοντέλο αυτό με εξέλιξε και σε επαγγελματικό επίπεδο σαν ψυχοθεραπεύτρια και με έκανε να αισθανθώ περισσότερη ασφάλεια στο  να μπορώ να διαχειρίζομαι καλύτερα  περιστατικά  με θεραπευόμενους που έχουν παρόμοια θέματα. Ήθελα όμως να δώσω μεγαλύτερη έμφαση στο ότι η εκπαίδευση αυτή  από την μια με απελευθέρωσε με έναν τρόπο από παλιά εδραιωμένα μοτίβα μου και την ίδια στιγμή έδωσε ενεργειακό χώρο μέσα μου για περισσότερη ζωτική ορμή, ηρεμία και χαρά, επιτρέποντας τελικά στον εαυτό μου  να είναι ΚΑΙ ευάλωτος όχι μόνο δυνατός.»

Τα σχόλια παρατίθενται ανώνυμα για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Μαρτυρίες συμμετεχόντων στο 1ο Σεμινάριο ‘Εισαγωγή στην προσέγγιση NARM με τον Michael Mokrus που έγινε τον Νοέμβριο 2019:

" … Η φιλοσοφία και η πρακτική προσέγγιση ΝΑRΜ όπως παρουσιάστηκε σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, μου έδωσαν την ευκαιρία να βιώσω μια ξεχωριστή εμπειρία και να αναλογιστώ μια σύνδεση σε θέματα ομάδας και πολιτισμικών διαφορών. Πιστεύω ότι η ολιστική προσέγγιση ΝΑRΜ που ενσωματώνει τόσο το νευρικό σύστημα όσο και τον σχεσιακό προσανατολισμό μπορούν να βοηθήσουν σε μια πληρέστερη κατανόηση του Άλλου αλλά και εμάς ως επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Παρέχει επικαιροποιημένες παρεμβάσεις κλινικής ανάπτυξης που χρησιμοποιούν σωματική συνειδητοποίηση και προσανατολισμό πόρων για να υποβοηθούν την αυτορρύθμιση στο νευρικό σύστημα."

 

«..Η εμπλοκή του ψυχοθεραπευτή σε μια διαδικασία μεγαλύτερης αυτοσυνηδειτότητας και σύνδεσης με το σώμα πιστεύω οτι μπορεί να βοηθήσει το ψυχοθεραπευτικό έργο και να λειτουργήσει προστατευτικά τόσο για τον θεραπευτή όσο και για τον θεραπευόμενο.»

 

«Γνώρισα τις βασικές αρχές της προσέγγισης NARM. Γνώρισα εργαλεία που με βοήθησαν στην προσωπική και επαγγελματική μου εξέλιξη..»

 

«..Oι μικρές συνεδρίες που έγιναν, και οι ασκήσεις με τα ζευγάρια, πολύ ωραίο υλικό που με επηρέασε, μου γέννησε σκέψεις και με μετατόπισε!»

 

«..Ήταν πολύ χρήσιμη και η θεωρητική εισήγηση και οι βιωματικές συνεδρίες με τον εκπαιδευτή, αλλά αυτό που πράγματι με μετακίνησε ήταν η δύναμη της ενσώματης εμπειρίας που ανοίγει άλλες δυνατότητες και προοπτικές. Πως η συνειδητοποίηση και η αποδοχή της σωματικής αίσθησης και εμπειρίας μπορεί να φέρει αλλαγή. Ήταν και ο λόγος που μου δημιούργησε την επιθυμία να συμμετέχω στην εκπαίδευση στη συνέχεια.»

 

«..Με άγγιξε και με ενέπνευσε ιδιαίτερα η ποιότητα της «παρουσίας» του θεραπευτή  μέσα στη θεραπευτική διαδικασία. Και το σημαντικό είναι ότι η παρουσίαση δεν έμεινε σε θεωρητικό επίπεδο αλλά αντίθετα μεταδόθηκε γνώση μέσα από βιωματικές ασκήσεις αλλά και μέσα από τον ιδιαίτερο τρόπο του διδάσκοντος να «φέρει» αυτό για το οποίο μιλάει.»

 

«Ήταν ενα πολύ γερό σεμινάριο και το ίδιο ισχύει για την διεξαγωγή και την οργάνωση …»

 

«Ένοιωσα ότι η αποδοχή που είχαμε από όλους και σε όλα τα επίπεδα ήταν ιδιαίτερα τρυφερή και φροντιστική»

Ευχαριστούμε όλες και όλους τους συμμετέχοντες στην ενημερωτική μας εκδήλωση για την προσέγγιση NARM που έγινε

το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, στο φιλόξενο χώρο 

του Ιωνικού Κέντρου.

Η ενεργή παρουσία όλων και η δημιουργική αλληλεπίδραση εμπλούτισαν

την πρώτη μας αυτή παρουσίαση.

Σας ευχαριστούμε!

bottom of page